Soproni ellenzék: A Fidesz-KDNP miatt alakult ki ez a helyzet a Fertő part körül

Soproni ellenzék: A Fidesz-KDNP miatt alakult ki ez a helyzet a Fertő part körül

A Leghűségesebb Városért Egyesület rávilágított, kik a felelősök a Fertő part jelenlegi helyzetéért.

Mint arról korábban már beszámoltunk, nem épül négy csillagos szálloda a Fertő tó partján. A beruházó váratlanul visszavonta az építési engedélyt. Közben már nemcsak az UNESCO, hanem az Európai Bizottság is vizsgálja a Fertő tó körüli, 32 milliárd forintosra tervezett állami gigaberuházást - világított rá a HVG.hu.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője ezt akkor úgy kommentálta, továbbra is várja a választ, ki a felelős, hogy ez az átgondolatlan projekt egyáltalán idáig juthatott?

Azóta a Leghűségesebb Városért Egyesület is reagált a történtekre. Mint írták, az első pillanattól kezdve azt képviselték, hogy át kell gondolni a földtől elrugaszkodott terveket.

Kik a felelősök?

Az egyesület szerint azok a felősök, akiknek joguk és kötelességük lett volna Sopron és az itt élő polgárok érdekeinek képviselete.

Legelőször is Dr. Fodor Tamás volt polgármester, Dr. Simon István alpolgármester valamint a korábbi és jelenlegi Fidesz-KDNP képviselők, akik egyetlen kérdés, vagy előzetes tanulmányok elkészíttetése nélkül szolga lelkűen megszavaztak mindent, amit a tervező kért, az első perctől kezdve az utolsó módosításokig.

De felelősként említették még dr. Sárvári Szabolcs jegyzőt, valamint Kárpáti Bélát, a helyi KDNP-alelnökét a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, akinek munkáját, a Fidesz országgyűlési képviselője, Barcza Attila és a Fidesz-KDNP soproni szervezetének képviselője, Farkas Ciprián két tanácsnok segítette. (Farkas Ciprián mára polgármester) Ők ketten felügyelték a Modern Városok Program és a Települési Operatív Programok keretében érkező pénzeket.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.01

Csak tavaly félmilliárddal járultak hozzá Szijjártó luxusnyaralásához a soproniak

Iszonyatos mértékben járult hozzá Sopron és környéke a Fidesz-csicska jachtozgatásához. 

  • 2020.08.27

LMP: gondolja meg a kormány a Fertő tó partjára tervezett beruházást!

Gondolja meg a kormány a Fertő tó magyarországi partszakaszára tervezett beruházást - kérte a közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatóján kedden Kendernay János.

  • 2020.08.18

Jakál: A fideszeseknek nem számít, hogy egy védett területet tarolnak le a Fertő tónál

Mindenhez értő Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja végül a Fertő tavi közbeszerzést is megnyerte! - közölte a párbeszédes politikus.