Jakál Adrienn: Nem lesz szálloda a Fertő partján!

Jakál Adrienn: Nem lesz szálloda a Fertő partján!

A Fertő part nem a Balaton, és az ő kedvükért sem lesz az - jelentette ki Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője. 

Nem épül négy csillagos szálloda a Fertő tó partján. A beruházó váratlanul visszavonta az építési engedélyt. Azt nem tudni, miért - írta meg a HVG.

Jakál Adrienn, párbeszédes önkormányzati képviselő a kezdetektől foglalkozik a Fertő tó ügyével. Most Facebook-oldalán reagált a hírre. Továbbra is várja a válaszokat:

  • Ki a felelős, hogy ez az átgondolatlan projekt egyáltalán idáig juthatott?
  • Ki felel a közpénzből finanszírozott eddigi természet rombolásért?
  • Ki a felelős a helyi vállalkozások ellehetetlenítéséért?
  • Mikor kapjuk vissza a strandot?

Hozzátette: A mai napig foggal körömmel védték a védhetetlent! A helyi és nemzetközi felháborodás ellenére is folyamatosan próbálták bizonyítani a lehetetlent.

Még Jakál Adrienn pár héttel ezelőtti közérdekű adatigénylésére is csak sunnyogva válaszoltak. Pedig akkor már tudniuk kellett, hogy az általuk álmodott tervek messze vannak a megvalósíthatóságtól.

A képviselő szerint újra kell gondolni az egész Fertő projektet. A szállodán kívül más részletek is erősen kétségesek továbbra is.

Közösségi tervezéssel, az itt élőkkel és szakemberekkel közösen kell új terveket készíteni! A Fertő part felújítása szükséges, de csakis a környezeti adottságokat, a táj jellegét megőrizve szabad csak megvalósítani!
Amíg viszont ezek a tervek nem készülnek el a Fertő partot minél előbb vissza kell adni az embereknek. Tarthatatlan, hogy egy kétes beruházás miatt eddig is indokolatlanul zárták el már most 2 szezonra a part szakaszt, évekig nem tehetik meg, hogy kisajátítva munkaterületre hivatkozva zárolják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.01

Csak tavaly félmilliárddal járultak hozzá Szijjártó luxusnyaralásához a soproniak

Iszonyatos mértékben járult hozzá Sopron és környéke a Fidesz-csicska jachtozgatásához. 

  • 2020.08.27

LMP: gondolja meg a kormány a Fertő tó partjára tervezett beruházást!

Gondolja meg a kormány a Fertő tó magyarországi partszakaszára tervezett beruházást - kérte a közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatóján kedden Kendernay János.

  • 2020.08.18

Jakál: A fideszeseknek nem számít, hogy egy védett területet tarolnak le a Fertő tónál

Mindenhez értő Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja végül a Fertő tavi közbeszerzést is megnyerte! - közölte a párbeszédes politikus.