Túlélőtáborral ér fel egy kórházi hétköznap

Túlélőtáborral ér fel egy kórházi hétköznap

„Államilag kirabolt rendszerben küzd itt egymás ellen hangolva beteg, ápoló és orvos, mint valami római arénában.”

Nem egyedi esetről van szó, a kórházi rémtörténetek a valóságot mutatják be. Az Index újságírója csigolyatöréssel került műtőasztalra. Rémálomszerű tapasztalatairól cikkében számol be.

Földes Andrást sziklamászó baleset miatt szállították be az egyik állami intézetbe. Tolták be raktárba, használt önállóan vizeletgyűjtő kacsát, és kúszott fal mellett – mindezt az első napján.

Túlélőtábor felnőtteknek

A kórházban felnőtt emberből egyszeriben józan eszétől és méltóságától megfosztott lény lettem – írja Földes.

Az megvan, amikor az óvónő dorgálja a rosszcsont gyereket? A kórházakban is ilyen hangvételű beszélgetések zajlanak ápoló és beteg közt. De lehet-e hibáztatni a napi 8-12 órát gályázó, túlhajszolt nővéreket, akik gyakorlatilag éhbérért talpalnak egész nap?

A felelős az, aki a rendszert működteti. Illetve nem működteti.

A vámpírkormány a vírus ideje alatt milliárdokat öntött a propagandába. Ehhez képest az egészségügyi dolgozóknak fizetésemelés helyett juttatott nettó 350 ezer forint nevetséges aprópénz. Vagyis nem csak ehhez képest. Ráadásul ezt sokan nem is kapták meg.

Az orvosok szakértelméhez nem fér kétség. Ugyanakkor az idő- és létszámhiány rontja az ellátás színvonalát. Az újságíró saját bőrén tapasztalta:

Három napig feküdtem ugyanazon a lepedőn, míg a fekhelyem olyanná vált, min egy katonai kórházi ágy egy első világháborús filmben.

A nővéreknek naponta maximum 10-15 perce jut egy betegre. Ennyi idő alatt még a legszükségesebb feladatokat sem lehet elvégezni. Meglepődünk, ha ezek után minden osztály csak a saját feladatira koncentrál, a betegeket meg egyik helyről a másikra küldik?

Orbán ellehetetlenített mára szinte mindenkit. Hiány van nővérből, orvosból, gyógyszerészből. Ők szórják a pénzünket, mindenki máson csak spórolni akarnak. Még a postásokon is.
 

Ugyanannak az aljas, korrupt kormánynak vagyunk az áldozatai. Ne egymásra fújjunk, a valódi ellenség a Fidesz!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.