Trükközik a fideszes városvezetés Bicskén - erről számolt be a momentumos képviselő

Trükközik a fideszes városvezetés Bicskén - erről számolt be a momentumos képviselő

Az utolsó pillanatban hívták össze a testületi ülést, hogy ne lehessen rá érdemben felkészülni.

Molnár Dániel, a Momentum bicskei képviselője osztotta meg Facebook követőivel azt az információt, hogy teljesen indokolatlan módon tartott rendkívüli ülést a múlt héten az önkormányzat.

Mindössze 16 órával az ülés előtt küldtek meghívót a képviselőknek, és akkor kapták csak meg az előkészítő anyagokat is, 320 oldalnyi terjedelemben.

Ahogy írta az első, erről szóló posztjában

Olyan bagatell ügyekről volt szó mint például:

- 2019. évi költségvetési zárszámadás
- 2020. évi költségvetés módosítása
- Bicske Város Gazdasági Programja 2020-2025
- Közbeszerzési eljárás lezárása a Nagy Károly utca út- és csatornaépítésével kapcsolatban

Az ülés után egy újabb posztban megírta azt is, hogy mi történt a városházán.

Rákérdeztem, hogy mi indokolta az ülés rendkívüliségét.
A válasz: „Így döntöttünk.”

Ez csak azért érdekes kérdés, mert semmi nem indokolta az ülés rendkívüli formáját. Ha rendes testületi ülést hívtak volna össze, akkor legalább két nappal az ülést megelőzően kellett volna a meghívókat kiküldeni és lehetett volna napirendi pontot javasolni, napirend előtt felszólalni és a végén egyéni témát behozni a bejelentéseknél. Ezek most elmaradtak, mert valakik így döntöttek. Közel 5 hónapja nem volt rendes testületi ülés, azóta nem volt lehetőség sem előterjesztést benyújtani, sem a napirendi pontokban foglaltaktól eltérő témában felszólalni, de a döntés az döntés.
Nem először kap vérlázítóan pökhendi választ a fideszes többségtől Molnár arra a kérdésre, hogy miért akadályozzák őt a munkavégzésben. Emlékezetes, hogy tavasszal azzal próbálták lepattintani, amikor gyanús szerződések után kutatott, hogy a veszélyhelyzet alatt "a képviselői munkája nem létezik".

Az automatikus gombnyomogatásra idomított fideszeseket persze nem zavarta az eljárás, de a Momentum képviselője próbálta lelkiismeretesen elvégezni a munkáját. Végül Molnár úgy döntött, hogy a legtöbb napirendi pontnál tartózkodik, és jegyzőkönyvbe is vetette, hogy ennek az indokolatlanul kevés felkészülési idő az oka.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.