Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Óriási tiltakozást váltott ki Vidnyánszky Attila kinevezése. Felmondások kezdődtek az SZFE-nél.

A Színház és Filmművészeti Egyetemet eddig fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium felállította a kuratóriumot, amely az egyetemet tulajdonló alapítványt vezeti majd szeptember 1-jétől. Az élére Vidnyánszky Attila rendezőt, a Nemzeti Színház főigazgatóját nevezték ki

Az egyetem kapcsán minden fontos ügyről ez az alapítvány fog majd dönteni.

Érdekesség, hogy Vidnyánszky a Magyar Teátrumi Társaság vezetőjeként hosszú ideje becsmérli már a Színműt. 

Ezek után nem meglepő, hogy a legendás Zsámbéki Gábor, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat az egyetemen, a hír után felmondott az SZFE-nél. Nem sokkal később pedigva Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti és Művészetközvetítői Intézetének megbízott vezetője, Gáspár Máté is lemondott minden funkciójáról.

Szabó Szabolcs: "A Kulturkampf újabb állomása, hogy megkezdték az SZFE elfoglalását".

Vidnyánszky kinevezése nem csak az SZFE körein belül keltett nagy felháborodást. Szabó Szabolcs, ellenzéki országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság tagja például Facebook-oldalán jelentette ki, hogy ez egy újabb állomása az SZFE elfoglalásának. 

Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes közleményben reagált a hírre. Mint írta, Vidnyánszky kinevezésével vége a Színművészeti függetlenségének és szabadságának.

Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.

  • 2020.09.18

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

Szponzorációként 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Cecíliához köthető Fitbalance rendezvénye - derült ki a K-Monitor adatigényléséből.