Orbán apja Mészároson nem nyerészkedik, csak a magyar embereken

Orbán apja Mészároson nem nyerészkedik, csak a magyar embereken

Végre megfejtettük mit jelent Orbánéknál a családbarát kormányzás. Orbán Győző inkább benyeli a milliós veszteséget, minthogy bérleti díjat emeljen az ország leggazdagabb emberének.

Családbarát golfpálya

Szinte szappanoperába illő a történet, melyben a főszereplők Pénztáros Lőrinc, és Orbán Viktor apja, Orbán Győző. Egyszer volt, hol nem volt egyszer egy golfpálya, melyet tavaly áprilisban Mészáros Lőrinc megvásárolt a Csányi családtól. Puszta véletlen folytán ez a golfpálya az (egyik) Orbán rezidencia szomszédságában, és Mészáros birtokai mellett van. 

A Pannónia Golf & Country Club tulajdonjoga és üzemeltetése 2019 áprilisáig egy kézben volt. Ám ez megváltozott a felvásárlás után, az Mfor szerint az üzemeltető Mészáros Lőrinc lett, a tulajdonos pedig Orbán Győző. Az sosem derült ki, hogy Mészáros miért akar bérleti díjat fizetni Orbán apjának egy olyan beruházás után, melyet ő vásárolt. 

Orbán apja benyeli a veszteséget, de NEM emeli Mészáros bérleti díjat

A területet birtokló cég (papíron) veszteséges. Az volt már Csányiék idején is. A cég egyébként kizárólag a golfpálya bérbeadásával foglalkozik, csak innen származik bevétele. Az Mfor úgy tudja, hogy annak ellenére, hogy Orbán papa cége veszteséges, ő nem akar emelni Mészáros bérleti díján.

Orbán Győző inkább benyeli az egymilliós veszteséget, minthogy fia cinkostársán nyerészkedjen. Mi a családbarát kormányzás, ha nem ez? Aki könnyeket hullajtana Orbán Győző nagylelkűségén, az ne tegye ugyanis a cég 490 millió forint tőkével rendelkezik. És a veszteség ellenére a cég bankszámláján 2018-ban 9 millió forint volt, 2019-ben már 102 millió. Nem rossz, egy olyan cégtől, ami (papíron) folyamatosan veszteséges.
Az mfor.hu úgy tudja, hogy Orbán Győző nem csak Mészárossal, hanem önmagával szemben is igencsak bőkezű. A cég rendelkezésre álló 91,2 millió forintból 90 millió forint osztalékot fizetett ki magának. Mondjuk ez semmi a milliárdokhoz képest, amit a családbarát bányákból kibányászik. 

Nyitófotó: Beliczay László (MTI)
Belső fotó: Pannónia Golf & Country Club

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.