Ők jachtoznak, a szegényeknek meg az életmentést is kiszámlázza a Fidesz

Ők jachtoznak, a szegényeknek meg az életmentést is kiszámlázza a Fidesz

Szegény vagy? Orbán részéről megdögölhetsz! Ez most tényleg megtörténik? Attól tartunk, igen. Arcon csapta a magyar polgárokat a vámpírkormány legújabb döntése, a kiszámlázott életmentés. 

Többé nem lesz ingyen sürgősségi ellátás a Tb-adósoknak.

A kórházak az ellátásért annyi pénzt kérhetnek, mint amennyit a NEAK-tól kapnának, de nyugi, nem forgathatnak ki a pénztárcádból, ugyanis van egy laza, maximum 750.000.- forintos határ. Az összeget meg előre közlik, hogy ne kapj szívinfakrtust a műtőben. Szóval, aggodalomra tényleg semmi ok, hiszen ha a betegágyadon kipengetsz többszázezret, épségben hazajutsz.

De mi van akkor, ha nem telik rá? Hiszen abból a gyenge átlagkeresetből, amivel a magyar kormány kiszúrja a szemed, simán előfordulhat. Akkor az állam otthagy az út szélén, mert sajnálatos módon, az Embertelenség minisztériumát egyáltalán nem érdekli, hogy hány ember fog meghalni.

A sürgősségi ellátásért is fizetniük kell azoknak, akik július után hat havi tb-tartozást halmoznak fel - jelezte Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatója.

Ja, várj, hogy már így is tartozásod van, mert nem bírod fizetni a rengeteg számlát a nettó 90.000. forintos béredből? Akkor itt egy újabb tartozás, ami nem csak a kasszádnak teher, de az egészségednek is. 

Undorító módon az ország legszegényebbjein spórolnak, hogy az Orbán-kormány minél többet tudjon lopni.

Nem volt nekik elég, hogy a tartozás miatt taj-számukat elvesztők csak a számla előzetes kifizetése után kaphatnak halasztható egészségügyi ellátást. Most elveszik az ingyenes sürgősségi ellátást, ami eddig mindenkinek járt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus végén úgy döntött, jó buli lenne halálra rémiszteni a népet, ezért rendeletbe foglalta, hogy a sürgősségi ellátásért is fizetnie kell annak, akinek nincs érvényes tajszáma.

Hogy annyira mégse haragudjunk rájuk, adtak némi könnyítést: a számlát a – bizonyos esetekben életmentő – beavatkozás után is ki lehet egyenlíteni. Milyen jófejek, nem? Legalább a halál torkából kimentenek, és ráérsz csak utána azon agyalni, hogyan szerezd meg a szükséges összeget.

Vajon azért hoztak ilyen abszurd döntést, mert nincsenek tisztában a sürgősségi ellátás jelentésével? Vagy azért, mert magasról tesznek arra, hogy ellátás nélkül néhány perc vagy akár óra alatt visszafordíthatatlan állapotba kerülhet, maradandó károsodást szenvedhet, vagy meghalhat a beteg.

A sarokba szorított kórházak csak annyit kapnak, amennyit a beteg fizetni tud, így már lehet, hogy az ellátáskor másként fognak bánni a nincstelenekkel.

A szakértők is attól tartanak, az új szabály beláthatatlan következményekkel járhat.

Kiss Zsolt NEAK-főigazgató kiemelte, az új társadalombiztosítási törvény júliustól hatályos, az ezt követő hat hónapot már figyeli az adóhivatal. Akinek összejön a hathavi hátraléka – ez először január elsején lehetséges – annak a taj-számát a NEAK kötelezően érvényteleníti, a jogosultság ellenőrzésekor az ő „lámpája” barna-színű lesz. Ha a kezelőorvos ezt látja, akkor nem nyújthat számára a közfinanszírozás terhére ellátást.

Résen kell lenniük azokak, akik eddig is maguk utalták az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Esetükben, ha eddig nem fizettek pontosan, akkor pirosra váltott a tajszámuk, de igénybe vehették az ellátást. Az érintettek ezután a tervezett ellátásokat csak akkor vehetik igénybe, ha azt előre kifizetik. Ezt az összeget az adott egészségügyi szolgáltató díjszabása alapján számlázzák majd ki, és az elmaradt járulékot is be kell fizetni a NAV számlájára - írta a Népszava.
Röviden és tömören: ha nem fizetsz, nem vagy fontos, ha nem vagy fontos, nem látnak el, ha nem látnak el, nem gyógyulsz meg, ha nem gyógyulsz meg... Köszönjük Orbán Viktor! Köszönjük magyar kormány! Ha eddig bárki nem látott volna tisztán, elég egyértelművé vált, mit jelentenek a vámpírkormánynak a magyar emberek. SEMMIT!!!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.