Káder János aláírta az orvosokat és ápolókat jogfosztó fideszes törvényt

Káder János aláírta az orvosokat és ápolókat jogfosztó fideszes törvényt

Orbán Viktor főcsicskása természetesen nem talált semmi kifogásolni valót az egészségügybe megoldást nem, csak további káoszt hozó törvényben. Gyorsan aláírta, aztán ment vissza horgászni.

Megszokhattuk volna már a köztársaság nélkül maradt Csicskaelnöktől, hogy semmiről nincs véleménye. Illetve az a véleménye, hogy ha azt csinálja, amit Orbán parancsol neki, abból jól megél.

Bajszos János nem talált semmi kifogásolni valót az orvosok, ápolók átvezénylését lehetővé tevő, de a másodállást tiltó törvényben. 

Hogy is talált volna, amikor valószínűleg el sem olvasta. Anélkül is tudta, hogy mit kell tennie, hiszen mindig gazdájának engedelmeskedik. Most is így tett, hogy ne legyen baja.

A törvényről mást gondolnak az orvosok és az ápolók. Az érintetteknek nem tetszik, hogy akár két évre paranccsal áthelyezhetik őket bárhová az országban, illetve megtiltják számukra, hogy sokuk puszta megélhetéséhez elengedhetetlen másod- és harmadállást vállaljanak.

A törvénnyel szemben megalapozott alkotmányos kifogás nem támasztható, a még nyitott kérdésekre a végrehajtási rendeletek, a törvény hatályba lépéséig választ adhatnak - írta Csicska János közleményében.

Magyarul, amíg nincs érvényben ez a törvény, addig kormányrendeletekkel azt csinálnak, amit akarnak. Vészhelyzet idején ez még rendben is volna, de pont ezzel a törvénnyel akarja Orbán általánossá tenni, hogy katonák módjára parancsolhasson az egészségügyi dolgozóknak.

Áder, a nemzet horgásza többet árt nekünk, mint amennyit a Fidesznek használ. Nem baj, majd ő is el fog takarodni Orbánnal együtt. És még negatív szereplőként sem kerül be a történelmi könyvekbe ez a jelentéktelen alak. 

 (MTI nyomán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?

  • 2020.10.24

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

Hibát hibára halmoznak, amit most Orbán kétségbeesetten próbál lerázni magáról. Mindhiába, a magyarok tisztán látják, mit művel Orbán és kormánya.