Felesleges és egyre drágább: így épülnek itthon a stadionok

Felesleges és egyre drágább: így épülnek itthon a stadionok

Méregdrágán készültek eddig is, most már csillagászati áron mérik. A Bozsik csúcsot döntött, a pécsi előbb-utóbb lepipálhatja.

Nem volt egyszerű, de csak feltornázták: a felcsúti csókos csicskák cégei 17 milliárdot számláznak ki a Bozsik stadionért, hiába indult 12-ről. Stadionok között a Bozsik a legdrágább király.

Ha Magyarországon nagyobb építkezés kezdődik, akkor a Fidesz-közeli oligarchák elugrani sem tudnak a kivitelezés elől. És ha már ők csinálják, miért ne kérhetnének szemérmetlenül magas összeget, úgyis csak az adófizetők pénze bánja. Erre bólint rá újra- meg újra Orbán Viktor.

Még drágább a stadionod

Július elején derült ki, hogy a vámpírkormány tovább apasztja a Gazdaságvédelmi Alapot: 6,6 milliárd pluszt különítettek el a Bozsik befejezésére.

Az eredeti terv szerint 11,8 milliárdért vállalta a munkát két felcsúti érdekeltségű cég. Alvállalkozóként meghívták Mészáros Lölőt is a buliba, nehogy valami állami dologból kimaradjon. Az ilyen-olyan pénzek elkülönítése után végül 17 milliárd forintnál állapodott meg az összeg.

Ha valakinek hiányzott volna ide még valami, mondjuk egy állatszobor, akkor nyugodjon meg: lesz az is, a kormány kedvenc képzőművésze, Szőke Gábor Miklós egy oroszlánnal gazdagítja a látképet. Nyilván ezt is a mi adónkból.

Az eddigi legdrágább

Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk vele, kik építik és mennyiért a Bozsikot, a legutóbbi beruházásokhoz képest is jelentősen megdrágult stadiont felhúzni. A 8000 férőhelyes kispestinél az eddigi legmagasabbak a költségek.

  • A diósgyőri (14600 fő befogadására képes) stadion 13 milliárdért épült,
  • a fehérvári (14000 fős) 14 milliárdért,
  • a szegedi (szintén 8000 férőhelyes) 13,4 milliárdért.
  • Az épülő pécsi (5-8 ezer fős lehet) 12-18 milliárd forintba kerülhet, azonban kivitelezés közben a számok szinte kivétel nélkül emelkednek. Ahogy a Bozsiknál is. 
A gazdasági válság kellős közepén mi másra lenne szükségünk, mint egy méretes sportpályára.
A munkanélküli százezrek majd koldulhatnak a bejáratnál, miközben Orbán Mészárossal karöltve vörös szőnyegen ünnepélyesen bebokázik. Hiába nyújtják a kezüket, felcsúti Viktor eddig sem segített, és azután sem fog.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.