A koronavírus miatt halt-e meg egy 39 éves tanár? A kormány szerint nem

A koronavírus miatt halt-e meg egy 39 éves tanár? A kormány szerint nem

A Fidesz-kormány nemcsak nem védi meg a tanárokat, de a fertőzési és halálozási adatokat is a kedvük szerint kozmetikázhatják.

Elhunyt egy 39 éves tanár szombaton koronavírusban, de azóta sem tüntették fel az áldozatok között - írta meg szerdán a 444. Tegyük hozzá, hogy azóta sem tüntették fel a kormány naponta frissülő koronavírus tájékoztató oldalán.

Ez azt jelenti, hogy bizonyíték van rá, hogy a kormány trükközik a halálozási adatokkal.

Múlt szombaton elhunyt egy 39 éves tanár. Szeptember 17-én jelentkeztek első tünetei, állapota rohamosan rosszabbodott. Lázas volt, fájt a torka és folyamatosan köhögött. Nem tesztelték, de mivel nagyon rosszul érezte magát és légzési elégtelensége volt, háziorvosa beutalta kórházba. A koronavírus-gyanús osztályon tesztelték végül, és bebizonyosodott, hogy fertőzött. Összesen 12 napot töltött kórházban, ahol gépi lélegeztetésre szorult, és mesterséges kómába helyezték. 

A koronavírus kétoldali tüdőgyulladást okozott nála és a szívét is megtámadta.

Így ír erről a zárójelentés: „Összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta.”.  

A 39 éves tanár tehát október 3-án, szombaton halt meg, de azóta sem került fel az áldozatok listájára, és sőt Müller Cecília sem említette egy szóval sem. Vajon hány hasonló eset lehet még, ahol egy elhunyt koronavírusos beteg nem kerül be a hivatalos adatokba?

 

"Ennek a tragédiának nem lett volna szabad megtörténnie!"

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hivatalos közleményében reagált a halálesetre. Szerintük a kormány hibájából halt meg a tanár.

Ez az eset minden eddiginél jobban mutatja, hogy a kormány magukra hagyta a köznevelési intézményeket, az oktatásban dolgozókat, feláldozza őket azért, mert a gazdaságot működtetni akarja. A biztonságos munkavégzéshez ugyanakkor nagyon sok helyen nem teremtették meg a feltételeket. Még a szájmaszkot is a tanároknak kell megvenniük! A fertőtlenítőszerekről, a fertőzésben érintett intézmények alacsony számáról szóló napi beszámolók már nem elegendők, határozott intézkedésekre van szükség az újabb tragédiák elkerülése érdekében!
Az "Embertelenség Minisztériuma" hallgat, mint a sír.
Szerkesztőségünk megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Cikkünk megjelenéséig nem nyilatkoztak sem nekünk, sem a sajtó más képviselőinek.

 

Jellemző az Orbán-kormány koronavírus miatti halálesetekkel kapcsolatos sumákolására, hogy egy szintén a hét elején elhunyt 21 éves áldozat haláláról Müller Cecília így magyarázkodott:

"Egy 21 éves honfitársunk, egy fiatal nő egy nagyon gyors, tragikus, élettel összeegyeztethetetlen betegségben hunyt el. Tulajdonképpen csak a laboratóriumi vizsgálat igazolta nála a pozitivitást, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy a koronavírus fertőzés lehetett a halál oka. De természetesen, mint ahogy korábban is több alkalommal beszámoltunk róla, Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírus tesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.

Utóbbi mondata azért érdekes, mert a koronavírus fertőzésbe belehalt 39 éves tanár valahogy mégsem került fel a listájukra. A tanárok pedig továbbra is veszélyben vannak. A kormány nem segít.

Az Operatív Törzs jelenleg 39 óvodában és 14 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 138 osztálynál és 6 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.