Jakál Adrienn: Üres törvények helyett határozott lépéseket a környezetvédelemben!

Jakál Adrienn: Üres törvények helyett határozott lépéseket a környezetvédelemben!

Csütörtök hajnalban Sopronban a légszennyezettség elérte a veszélyes mértéket. 

Csütörtök hajnalban Sopronban a légszennyezettség elérte a veszélyes mértéket. Országos szinten Sopronban mérték a legrosszabb értékeket. Azóta az érték visszaesett a tűrhető szintre - közölte Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője. 

A párbeszédes politikus hozzátette: Az Európai Bizottság szerint Magyarországon nem jók sem az éves kibocsátási nyilvántartások, sem az energia- és fűtési rendszerek üzemeltetésével kapcsolatos szabályok. Hazánk a harmadik legszennyezettebb levegőjű ország az Európai Unióban. Sajnos az Orbán-rezsim nem tartja elég fontos kérdésnek, se a légszennyezettséget, se a klíma és környezetvédelmet.

Elkeserítő, hogy ma a világon csak négy országnak nincs önálló zöld tárcája: Szaúd-Arábia, Szomália, Tanzánia mellett Magyarországnak.

Jakál szerint Magyarországnak szüksége lenne egy önálló, klíma- és környezetügyi minisztériumra! Üres törvények helyett pedig határozott lépésekre lenne szükség a légszennyezettség visszaszorításához is!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.04

Civilek és ellenzéki politikusok együtt konzultáltak Sopronban

A Fidesz-csicskák persze nem mentek el, hogy meghallgassák az emberek véleményét. Ön szerint el kellett volna menniük? Szavazzon a cikk alján!

  • 2020.08.27

LMP: gondolja meg a kormány a Fertő tó partjára tervezett beruházást!

Gondolja meg a kormány a Fertő tó magyarországi partszakaszára tervezett beruházást - kérte a közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatóján kedden Kendernay János.

  • 2020.08.25

Simon Zoltán: A kivágott Fertő parti fák már nem nőnek vissza

A DK soproni politikusa keményen bírálta a Fertő parti beruházást.