A Párbeszéd megvédi a Fertő tó területét

A Párbeszéd megvédi a Fertő tó területét

Jakál Adrienn Kocsis-Cake Olivioval, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével járta be a tó környékét.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője a párt országgyűlési képviselőjével, Kocsis-Cake Olivioval járta be a Fertő tó területét.

Erről szóló Facebook-bejegyzésében Jakál leírta: Már a tervek megjelenésekor látszott, hogy a jelenlegi stílusjegyeket, a táj jellegzetességeit semmibe véve inkább a Fidesz által annyira kedvelt térkő és betonrengeteget álmodtak meg.

Egy gigaberuházást, amelyre ez a terület teljesen alkalmatlan. Az érintettek megkérdezése nélkül, az itt élők feje fölött döntötték el, hogy ide egy mini Balatont építenek.

A 2019-ben egyik napról a másikra lezárt terület ma úgy tűnik, mintha egy munka nélküli munkaterületen járnánk. A környezetvédelmi aggályok mellett azt sem tudni, hogy kinek építenek közpénzmilliárdokból egy szállodát.

Ki lesz az a szerencsés, aki befektetés nélkül teheti majd zsebre a hasznot? Ki lesz a célközönség, akit majd idevárnak kikapcsolódni? A korábbi árak mennyivel fognak majd emelkedni, és mennyire lesz ez inkább majd a NER elit magán üdülőhelye?

- tette fel a kérdéseket a párbeszéd politikusa. Majd hozzátette:

A jelenlegi tervek akár hosszú évtizedekre is tönkretehetik a part területét. Amíg pedig az érdemi munkálatokat nem kezdik meg adják vissza a strand területét, és nyissanak szabadstrandot a parton!

Egy szabadstrand turisztikai célokat és helyi érdekeket egyszerre szolgálna. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Jakál Adrienn: Üres törvények helyett határozott lépéseket a környezetvédelemben!

Csütörtök hajnalban Sopronban a légszennyezettség elérte a veszélyes mértéket. 

  • 2020.08.05

Jakál: Folyamatosan vásárolják fel, teszik tönkre tavainkat

Országosan láthatjuk, hogyan vásárolják fel és teszik tönkre a tavainkat. Sajnos a Fertő tó sem kivétel - jelentette ki a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője. 

  • 2020.08.03

222 kilométert kell utaznia a soproniaknak, ha sürgős fogorvos kell?

Na álljunk csak meg egy szóra! Már azért is Budapestre kénbe utazni, hogy ellásson egy fogorvos éjjel-nappal?!