222 kilométert kell utaznia a soproniaknak, ha sürgős fogorvos kell?

222 kilométert kell utaznia a soproniaknak, ha sürgős fogorvos kell?

Na álljunk csak meg egy szóra! Már azért is Budapestre kénbe utazni, hogy ellásson egy fogorvos éjjel-nappal?!

Ha valakinek nagyon sürgős, a legjobb, ha vonatra száll, és meg sem áll a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ott mindig van ellátás.

Ezt Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke jelentette ki a Népszavának. Ha tehát a hivatalos rendelési időn túl hasít fájdalom a fogába egy Győr-Moson-Sopron megyei embernek, szépen fel kell ülnie a vonatra és hosszú órákon keresztül 222 kilométert utazni. Vagy ha valaki szerencsés és megengedhet magának egy kocsit, annak órákat kell vezetnie kínzó fogfájással.

 

Nos igen. Orbán Viktor 10 éves uralkodása oda vezetett, hogy nem lehet finanszírozni az ügyeleteket. 6 megyében nincsen fogorvosi ügyelet: Tolna mellett Csongrád-Csanád, Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékben egyetlen tb-szerződött ügyelet sincs.

Mindössze 1400 forintos órabérből kellene az önkormányzatoknak fenntartani a rendelőket. Az Orbán-csomag azonban a bevételeik elvonásával legatyásítja az önkormányzatokat, így egyre kevesebb helyen lesz pénz erre.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője az hír kapcsán felhívta a figyelmet Orbán Viktor pénteki kijelentésére. Akkor olyanokról beszélt, hogy a magyar egészségügy bebizonyította, “Európa egyik legjobb egészségügyi rendszere”.

A Párbeszéd politikusa szerint a fogorvosi ellátás az, ahol legjobban érezhető a különbség magán és az tb által finanszírozottt ellátás között. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Simon Zoltán: Az orbáni virtus lassan véget ér

A Demokratikus Koalíció soproni vezetője is azért dolgozik, hogy a kevesek Magyarországa helyet a Sokak Magyarországa legyünk.

  • 2020.09.04

Civilek és ellenzéki politikusok együtt konzultáltak Sopronban

A Fidesz-csicskák persze nem mentek el, hogy meghallgassák az emberek véleményét. Ön szerint el kellett volna menniük? Szavazzon a cikk alján!

  • 2020.08.27

LMP: gondolja meg a kormány a Fertő tó partjára tervezett beruházást!

Gondolja meg a kormány a Fertő tó magyarországi partszakaszára tervezett beruházást - kérte a közösségi oldalán közvetített sajtótájékoztatóján kedden Kendernay János.